Riise i Roma

John Arne Riise er best kjent for sin tid i engelsk fotball, da særlig på Liverpool men også et lengre opphold i Fulham. Mange vil nok likevel huske at Riise også fikk prøve seg i italiensk fotball, på storlaget AS Roma. Det skjedde etter at Riise i 2008 trolig innså, eller ble fortalt, at han ikke lenger var det foretrukne førstevalget på venstrebacken til Liverpool. Noe av konteksten her var at Riise blant annet scoret et forferdelig selvmål i semifinalen i selveste Champions League, noe som gjorde at Liverpool ikke nådde finalen. Det lå i kortene at brasilianske Fabio Aurelio ville bli foretrukket.

I juni 2008 løste situasjonen seg ved at Liverpool fikk solgt Riise til Roma for 5 millioner euro. Riise fikk en slags ny vår i den italienske ligaen og ble kjent for høye innsats og ståpåvilje. Han var blant annet med å avgjøre viktige oppgjør mot de to Milano-klubbene Inter og AC Milan med vakre mål. Senere ble han også matchvinner på overtid i en klassisk bortekamp mot Juventus i Torino. I samme kamp ble for øvrig Gianluigi Buffon utvist for å ha taklet Riise.

I tiden han spilte for Roma ga Riise også ut en bok som handlet om Liverpool. Det var liten tvil om at han i veldig stor grad hadde benyttet seg av en ghostwriter, og det ble en del morsomheter på sunnmøringens bekostning. Samtidig var perioden fra 2008 til 2011 en god periode sportslig, der Riise viste at han fortsatt hadde mye å by på som fotballspiller.

John Arne Riise hadde imidlertid lenge hatt en drøm om å spille på samme lag som mindre kjente bror, Bjørn Helge Riise, som siden 2009 hadde spilt i Fulham. I 2011 gikk denne drømmen i oppfyllelse, og John Arne fikk en ny sjanse på balløya og i den stjernespekkede Premier League.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *