Marek Hamsik – Napolis stjerne og Slovakias store sønn

Marek Hamsik er en av dagens beste offensive midtbanespillere, og en ikonisk representant for den fremgangsrike sør-italienske klubben Napoli. I tillegg er han den viktigste spilleren på Slovakia, som har hevdet seg bra internasjonalt delvis takket være hans ferdigheter.

Hamsik kom til Napoli allerede som 20-åring i 2007. Det viste seg tidlig at dette var et kupp, for unggutten var et stortalent med driv, blikk for spillet og målteft. Med Hamsik har Napoli tatt flere cuptriumfer i Italia og i tillegg gjort seg bemerket i både Champions League og Europa League.

I 2010 oppnådde landslagspilleren Hamsik noe de fleste fotballspillere fra små, unge land som Slovakia drømmer om: han hjalp sin nasjon til VM-sluttspillet for første gang. Der beseiret de attpåtil Italia og tok seg med det til utslagsspillet. Slovakia med Hamsik i en nøkkelrolle gjorde det nok en gang veldig bra i sitt første EM i 2016. Det er kanskje ikke noen overraskelse at han har vunnet prisen som Årets spiller i Slovakia hele seks ganger.

Hamsik har vært en stor suksess i Napoli helt siden han signerte som nesten totalt ukjent i 2007. Ganske uventet ble han raskt fast på laget og klubbens toppscorer i sine to første sesonger. I 2011 gjorde klubben seg virkelig bemerket ved å sikre tredjeplassen i Serie A og dermed direkte kvalifisering til Champions League. Da hadde Hamsik spilt hele 36 av 38 kamper den sesongen; han var med andre ord mer eller mindre uunnværlig på laget.

I år er Napoli i ferd med å havne i topp tre igjen, og er med dette på nytt sikret Champions League-spill. De siste årene har Hamsik fått en litt ny rolle som en mer tilbaketrukket midtbanespiller, noe han selv også sier han foretrekker. Litt av drivet er borte, men til gjengjeld er han sluere enn noen gang og legger gang på gang giftige gjennombruddspasninger som får motstandernes trenere til å rive seg i håret.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *