Inter – Milanos andre storklubb

Inter, eller F. C. Internazionale som klubben faktisk heter, er en av de største fotballklubbene i Italia og den store rivalen til AC Milan i storbyen Milano, ellers best kjent for mote, arkitektur, og opera. Utrolig nok har Inter vært fast oppe i den øverste divisjonen i Italia helt siden Serie A ble stiftet i 1929, og endatil 20 år før der. Alt i alt har laget med andre ord vært en toppklubb i over 100 år, og de har vunnet seriemesterskapet hele 18 ganger. Det er det samme som byrivalene AC Milan men likevel et godt stykke bak Juventus. Inter har imidlertid vært svært sterke de siste ti årene; etter at den store skandalen i italiensk fotball i 2006 rammet både AC Milan og Juventus oppnådde Inter å vinne fantastiske fem ligatitler på rad. Dette er det meste gjennom alle tider i Italia. Inter har også vunnet Champions League og forgjengeren Serievinnercupen til sammen tre ganger.

Inter deler hjemmebane med AC Milan, den legendariske Giuseppe Meazza i bydelen San Siro. Der er det plass til over 80 000 tilskuere, hvilket gjør banen til en av de største og mest fryktede i hele Europa. Inter er en av de ledende klubbene i Europa både når det gjelder tilhengerbasen og det økonomiske. I et slikt perspektiv er selvfølgelig prestasjonene i 2016/2017, med en tabellposisjon midt på treet og 25 – 30 poeng opp til de beste lagene ganske uakseptabelt.

Inter ble først verdenskjent på 1960-tallet som eksponenter for en ny og mer defensiv orientert fotball. Stilen deres ble ofte forbundet med å score et tidlig mål og så legge seg bakpå resten av kampen, et system som etter hvert også ble etterlignet av det italienske landslaget. Helt siden den gangen har italiensk fotball internasjonalt særlig vært beryktet for sin defensive organisering og gjerrighet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *