Gianluigi Buffon – keeperlegenden

Gianluigi Buffon er en av de beste fotballkeeperne verden noen gang har sett, og har hatt en usedvanlig lang og ærerik karriere. Selv i en alder av snart 40 år er han fortsatt kaptein både på Juventus og Italia, og spiller dermed kontinuerlig på det absolutt høyeste internasjonale nivå. Han er en av de spillerne i verden med flest kamper som proff, og har forlengst passert 1000 klubbkamper i tillegg til nærmere 200 landskamper. Buffon er den europeiske spilleren med flest landskamper gjennom tidene. Samtidig har han også lenge vært den dyreste keeperen i historien, med en overgangssum på over 50 millioner euro da han gikk fra Parma til Juventus.

Hva er det som gjør Buffon så god? Først og fremst var det refleksene og redningene på strek som gjorde ham kjent, men over tid har han også blitt berømt for sin styring av forsvaret foran seg og sine særegne lederegenskaper.

Noe av det mest oppsiktsvekkende med Buffon er at han satt flere av sine rekorder i svært fremskreden alder. Som 38-åring i 2015-16 sesongen greide han blant annet å holde buret rent i ti kamper på rad, en utrolig prestasjon som selvfølgelig også sier en del om forsvarsspillet til Juventus. Han er nær sagt selvfølgelig også den keeperen i italiensk fotballhistorie som har holdt nullen flest ganger både i klubb- og landslagssammenheng.

Buffon startet karrieren i Parma tilbake i 1995, og gjorde seg tidlig bemerket som et enormt talent. Allerede i 1998 var han i troppen da Italia dro til VM, og siden den gang har han vært førstevalget i VM fire ganger på rad. I 2006 var han en viktig brikke da det italienske landslaget vant VM for første gang siden 1982. Han slapp bare inn to mål i hele mesterskapet!

Buffon er også en lojal spiller som ble med Juventus ned da de straffet med nedrykk etter den store skandalen i italiensk fotball. Siden har Juventus, med Buffon som kaptein, gjort et voldsomt comeback. Buffon har vært med på å vinne Serie A hele åtte ganger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *