Alessandro Del Piero

Alessandro Del Piero er en av de største stjernene italiensk fotball har hatt. Han var glad i å score mål, men lå ofte dypt som angriper og kunne skille i forskjellige posisjoner. I dag huskes han særlig for sin tekniske begavelse og sin kreativitet, i tillegg til en usedvanlig lang og vellykket karriere. Mange husker ham sikkert også for velplasserte frispark.

Han vant tittelen Årets fotballspiller i Italia to ganger, med ti års mellomrom – i 1998 og 2008. Del Piero var lojal mot sin klubb Juventus, der han spilte i hele 19 sesonger og scoret 290 mål på 705 kamper. Gjennom mesteparten av tiden i Juventus var han også lagets kaptein. Siden Juventus var et europeisk topplag gjennom store deler av perioden, fikk han med seg det meste av triumfer, inkludert seks seriemesterskap. Juventus vant også Champions League med Del Piero som kaptein. Det færre antakelig husker er at Del Piero faktisk forlot italiensk fotball i 2012 og spilte de tre siste årene av sin karriere i Australia og India.

I tillegg til sine triumfer i klubbfotballen har Del Piero også en lang og imponerende karriere som landslagsspiller bak seg. Størst av alt var det selvfølgelig å vinne VM med Italia i 2006. Han var også med på laget som kom til finalen i EM i 2000, og deltok i til sammen sju EM og VM. Med 27 mål er han sammen med Roberto Baggio den som har scoret flest mål for Italia de siste 50 årene.

En morsom historie fra Del Pieros barndom er at han etter morens ønske lenge bare spilte keeper. Det var til slutt hans bror, Stefano (spilte selv for Sampdoria), som fikk overtalt moren til å la lille Alessandro prøve seg som offensiv utespiller. Og med det fikk Italia en av sine største fotballegender gjennom tidene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *